Marcsikám, nagy voltál már megint! A második módszer nekem is jobban tetszik, biztosan elkészítem én is a torpikéimnek!
Az egy evőkanál olajjal kend ki a Szilikon Király formát, vagy egy keskeny tortaformát.
A fehér csokit és a kókuszzsírt tedd egy edénybe és gőzfürdőben olvaszd össze. Várd, meg míg kihűl egy kicsit.
Ezután, önts vagy kanalazz a csokiból a forma aljába annyit, hogy az alját teljesen ellepje a fehér csokis massza.
Fektess rá egy réteg kekszet. Ismételd ugyanezt addig, míg a hozzávalók elfogynak. Csokoládé legyen a záró réteg.
Tedd a süteményt hűtőszekrénybe, hogy megdermedjen.
Másnap borítsd ki egy tálcára és szeleteld. Mielőtt szeletelnéd hagyd szobahőmérsékleten állni, és úgy könnyebben, szebben szeletelhető.
Még egy fontos dolog! Amennyiben nem fogy el egyszerre a torta, akkor a maradékot feltétlenül vissza kell tenni a hűtőszekrénybe, mert elolvad a csoki.
TIPP:Én az újságban talált recept utasításait követtem, ahogy ezt le is írtam. Viszont legközelebb nem egészen így fogom készíteni, ugyanis azt tapasztaltam, hogy mivel a csoki langyosan kerül a keksz rétegekre, nem sok marad meg belőle a sorok között.
Tehát legközelebb így fogom készíteni:
Miután megolvasztottam a csokit és kicsit hűlt, az első réteget beöntöm a forma aljába és hűtőbe teszem, hogy majdnem megdermedjen. Ezután rárakom a kekszet és jöhet a csoki. Ezt megint megdermesztem annyira, hogy azért a kekszet egy kicsit a csokiba tudjam nyomni. Minden sornál így járok el és akkor jobban meg fog maradni a keksz sorok között is a csoki.
ÖTLET:Készíts ugyanezzel a módszerrel Barna medve tortát ét vagy tejcsokoládéból.
Javasolt Tupperware termékek:
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!