Hozzávalók a porhanyós tésztához:
25 dkg liszt
12,5 dkg vaj
8 dkg porcukor
3 ek görög joghurt,de nem híg
csipet só
1 citrom reszelt héja
1 ek vanília aroma
6 db lilafüge kifogástalan minőségű
2 dkg zöld Brontei pisztácia
1 csomag joghurtos, vagy ennek hiányában vaníliás krémpor (édes)
3 dl tej
1 db passiógyümölcs magja (maracuja)
1 db hosszúkás piteforma, aminek az alja kivehető
Elkészítés:
A robotgép táljába öntjük a tészta hozzávalóit,és összedolgozzuk.Hűtőbe tesszük fóliába csomagolva 1 órára.A krémhez valókat a krémport kikeverjük a tejjel,és a maracuja magját belekeverjük lazán.A tésztát kinyújtjuk,és kibéleljük vele a formát.Megszúrkáljuk villával,és előmelegített sütőbe tesszük 200 fokon 10 perc alatt elkészül.Kihűtjük,majd a krémmel megtöltjük a tészta belsejét.A fügéket megmossuk,és felszeleteljük.Szépen elrendezzük a krém tetején,majd vágott pisztáciával diszítjük.Jól behűtve tálaljuk.Másnap még finomabb,mert a tészta akkor lesz igazán szuper porhanyós.Ugye milyen egyszerű!Jó étvágyat hozzá!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!