A tésztához:
40 dkg. joghurt
4 egész tojás
1 citrom (vagy naracs) reszelt héja
csipet só
4 evőkanál cukor
2 cs. vaniílás cukor
35 dkg liszt
1,5 sütőpor
Sütéshez:
1 liter étolaj
Tálaláshoz: porcukor, lekvár vagy gyümölcsmártás
A joghurtot, sót, cukrot, ízesítőket, tojásokat elkeverjük, hozzáadjuk a lisztben elkevert sütőport és csomómentesre keverjük.
Az olajat odatesszük melegedni. Ne legyen forró, egy pici tésztát beletéve ellenőrihetjük a hőfokot: ha sistereg körülötte az olaj, akkor jó. Oljaba mártott evőkanállal szaggatjuk a fánkocskákat. Takarákon sütjük, ha túl forró az olajunk, akkor a széle sütétbarna lesz, a közepe pedig nem fog megsülni. Magától megfurdulnak a fánkok, ha megsült az egyik felük.
Mielőtt kivesszük lecsepegtetjük, majd papírtörlőre szedjük.
Porcukrozzuk, ízlés szerint lekvárral, gyümölcsmártással tálaljuk. Én sárgabarack és chilis-kakaós lekvárral tálaltam.
Gyümölcsjoghurttal is készíthető, különleges ízt kapunk így.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!