Nagyon jó kis recept!Én is megsütöttem,csak én málnával és fehérribizlivel.Köszönöm a receptet!
3 tojás
2 kis pohár natúr joghurt
3 joghurtos pohár liszt (én felesben réteslisztet használtam)
1,5 pohár cukor
1 pohár olaj
1 sütőpor
1 vaníliáscukor
csipet só
1 ek cukrozatlan kakaópor
50 - 60 dkg meggy kifejtve (lehet több is)
Amilyen gyorsan elkészíthető ez a sütemény olyan gyorsan el is fogy - annyira finom!!!
Receptjét már fejből tudom, egyszerű, mert a fő mérőeszköz a joghurtos pohár.
Tésztája könnyű a joghurttól - a gyümölcsökkel pedig variálhatjuk az ízhatást. Most a meggyünk érik, de készítettem már cseresznyével, szilvával, sárgabarackkal. Ízlés szerint variálhatjuk a gyümölcsökket, lehet több fajtából is. Tetejét esetleg megszórhatjuk durvára vágott dióval, reszelt citromhéjjal.
Elkészítése:
A joghurtokat egy tálba öntöm és hozzáadom az olajat, csipet sót, összekeverem. Azért kezdem így, hogy a mércém meglegyen.
Másik edénybe a tojásokat a cukrokkal egy ovális habverő segítségével habosra kikavarom. Ezt összevegyítem az olajos joghurttal, majd beleszitálom a sütőporos lisztet. Simára kikeverem a tésztát.
Egy normál méretű tepsit (kb.25x35 cm) sütőpapírral kibélelek, a tészta kétharmadát beleöntöm, a maradék tésztába pedig beleszitálom a kakaóport. Jól elkeverem és a többi tészta tetejére öntöm. Habverővel egy kicsit belekavarok, hogy kicsit márványos legyen. Ez idáig kb. 10 perc.
És most jöhet a meggy, amit természetesen előtte kifejtek. (Egy kicsit savanyúnak éreztem, ezért 2 ek cukorhoz hozzáadtam 1 tk fahéjat és ezt a meggyel összekevertem).
Végül a meggyet rászórom a tészta tetejére és előmelegített 160 fokos sütőben kb. 40 percig sütöm (tűpróbával megnézem, mikor jó).
A tészta tetejére sütés előtt szórhatunk még durvára darabolt diót vagy mogyorót is
Nagyon jó kis recept!Én is megsütöttem,csak én málnával és fehérribizlivel.Köszönöm a receptet!
feltétlenül kipróbálom, eltettem a receptkönyvembe, majd beszámolok hogyan sikerült nekem :)
feltétlen ki fogom probálni
Én ma újra sütöttem egy adagot belőle!Isteni!!!!!
Gabriella nagyon szívesen a receptet, örülök, hogy sikerült!:) Apfel, Gizi remélem kedvet kaptatok hozzá, várom beszámolótok:))
Hopsza, ez is igen gyors, finom, én zabpehely liszttel vagy zabpehellyel szoktam variálni a rétes lisztet, és nagyon jól sikerül,nagyon szeretjük, meg kefirral is ugyan ezt a változatot el lehet játszani, többféle variáció van, lehet próbálkozni,mindegyik nagyon finom.
Liza,nálunk ez a süti olyan nagy kedvenc lett,hogy szinte minden héten sütnöm kell,vagy Anyukámnak,vagy magunknak.Most is épp sül egy adag,szilva-barack-málna-szőlő variációval.Örök hálám a receptért!:D
Gabriella örülök, hogy nálatok is nagy kedvenc lett!:) Bözse köszi a tanácsokat, ki fogom próbálni, biztos fincsi lehet így is.:).
szia liza a natúr joghurt hány decis volt,
nagyon jó recept.
Anikó a joghurt 175 g-os, mint a kis tejföl. Örülök, hogy tetszik a recept:)
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!