500 gr 3 féle liszt (sima, rétes, dara )
150 gr margarin
20 gr friss élesztő
1,5 dc tej
1 kiskanál cukor
2 tojássárgája
300 gr egyszerű fehér natúr joghurt
3 kiskanál tengeri só
A kenéshez 2 tojásfehérje
A szóráshoz grillfűszer
A tepsik kikenéséhez egy kevés margarin
Só
Az élesztőt a cukorral a langyos tejben felfuttatom. A 3 féle lisztet összekeverem a sóval. Beleteszem a darabokra vágott margarint, a tojássárgákat, a felfuttatott élesztőt, és végül a joghurtot. Az egészet jój összedolgozom. Egy meleg helyen a duplájára kelesztem.
Lisztezett gyúródeszkán 1,5 cm-es vékonyra kinyújtom, és 3 cm-es átmérőjű pálinkáspohárral (ez a legmegfelelőbb) kiszaggatom. A pogácsákat késsel bekockázom, margarinnal kikent tepsire rakom, megkenem a kissé felvert tojásfehérjével, megszórom grillfűszerrel, és még egyszer megsózom. Előremelegített sütűben a pogácsákat szép pirosra megsütöm. Kb 100 db-2 tepsi a végeredmény
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!