A jogurtos-tejfolos krémhez:
500 g natúr joghurt
400 g savanyú tejszín (16 %-os savanyú tejfol)
2 csomag vaníliás cukor
2 ek porcukor (vagy ízlés szerint)
Csokikrém:
450 ml víz
fél csomag csokis pudingpor
100 g porcukor
100 g étcsoki
Ezenkívul még:
2 banán és babapiskóta
Eloszor elkészítjuk a csokikrémet: a vízbol, a csokis pudingporból és porcukorból csokiszirupot fozunk és még melegen belekeverjuk a széttordelt étcsokit és keverés kozben hagyjuk elolvadni. A csokikrém elkészult, csak hagyjuk hulni (ne ijesszen meg a víz a krémben, mert ha tejet teszunk bele, csak egyszeru híg puding lesz és ilyent nem szeretnénk).
A jogurtot és a tejszínt (tejfolt) kikeverjuk a kétféle cukorral és megvan a másik krém is.
A banánt karikákra vágjuk.
A desszertes poharakba vagy tálkákba eloszor a babapiskótákat, majd a banánkarikákat, utána a joghurtos-tejfolos krémet és végul a csokikrémet rétegezve rakjuk bele.
Tálalásig hutoben tároljuk.
Megjegyzés: Én kihagytam belole a banánt, mivel nem volt otthon, de így is nagyon laktató volt.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!