A szárazbabot és füstölt húst előző este, hideg vízbe beáztatom.
Másnap egy nagy fazékban, a finomlisztből és zsírból világosbarna rántást készítek.
Aztán félrehúzom, rávágom a fokhagymát és megszórom pirospaprikával.
Leöntöm az áztatólevet a babról és füstölt húsról, majd ezt is a fazékba teszem.
Beleteszem a felszeletelt kolbászt, a nagyobb darabokra felaprított vöröshagymát és zellergumót, ételízesítőt és babérlevelet.
Felöntöm 2 liter vízzel, és a forrástól számított 1 órán keresztül főzöm.
Közben megtisztítom a répákat, felaprítom kockára, majd a leveshez adom, még 1 liter vízzel felöntöm. Ha szükséges, sózom és fedő alatt 30 percig főzöm.
Ezalatt a réteslisztből és tojásból, pici sóval, közepes lágyságú tésztát gyúrok és ha minden megpuhult, a levesbe csipkedem a tésztát, majd 10 percig forralom.
A füstölt húst kiveszem hagyom hűlni, majd felkockázom és visszateszem a levesbe.
A tejfölt a levesből mert forró lével simára keverem és visszaöntöm a levesbe.
Friss kenyeret és plusz tejfölt kínálok mellé.