Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Kenyér / péksütemény étel receptek » Jól bevált fehér kenyér

felvitel dátuma: 2011-04-13 13:21:55       mai nézettség: 1       nézettség: 2769
részletes recept
Hozzávalók 12 személyre:

 

3dl víz

2 evőkanál olaj

2 dkg vaj

2 kávés kanál só

2 evőkanál cukor

1 evő kanál ecet

30 dkg liszt BL55

20 dkg liszt BL80

20 dkg liszt BF53 félfogós

1 teás kanál sikér

1 teás kanál zabpehely liszt

2 dkg élesztő

          +

Öregtészta:(Előző nap kell elkészíteni)

1,5dl víz

30 dkg liszt BL55

1 kávéskanál só

1 kanál olaj

2 dkg élesztő

Előkészületi idő: 20 perc

Sütési idő: 50 perc

Elkészítés:

Előző nap kell az öregtésztát elkészíteni!

A hozzávalókat belerakom a kenyérsütő dagasztás,kelesztés programra. Mikor meglek,kiborítom deszkára és kicsit megformázom.  Beáztatom a Pataki tálat és sütőpapírral kibélelem. Beleteszem a tésztát és ismét hagyom kelni 20 percig. Bevágom a tetejét és a cserép edény tetőt is ráteszem.

210 fokos forró sütőbe teszem és 50 percig sütöm.

50 perc után leveszem a tetőt és megnézem. Ha nem elég piros,akkor vissza teszem és pirosra sütöm.

Ha megsült,kiveszem a cserépből és bespriccelem vízzel.

Lehet gyönyörködni a szép illatos kenyérban!

Szakács: Terike


Film link: http://www.youtube.com/watch?v=OQQvHT6o5lg

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

10/10 admin 2011 április 13

Terike, ez igen. Megnéztem a kisfilmet is. Le a kalappal. Egy kérésem lenne még, a fázis képben egy kép ha lehetne pld. kettévágva, vagy bármilyen más megoldással. A lényeg, hogy lehessen látni a kenyér belsejét is, hogy milyen az állaga. Csak így tovább

0/10 Marcsi64 2011 április 13

Nagyon szép. Mivel csinálod rá a mintát?

0/10 Terike 2011 április 13

Köszönöm szépen! Tettem fel szeleteltet is! Marcsi! Egyszerű pengével mintázom.

10/10 Zsuzsa 2011 április 13

Jaj de gyönyörű! Úgy beleharapnék!

0/10 eva 2011 április 14

Szia! Lenne egy kerdesem, csak pataki talban sutheto?

0/10 Terike 2011 április 14

Kedves Éva! Lehet tepsibe is,csak akkor egy edényben kell vizet a sütőbe tenni a páratartalom miatt. Én is sütöttem már úgy is. Viszont a pataki tálban sokkal szebbre sül.

0/10 betuska 2011 április 14

Terike ez gyönyörű,és biztosan fincsi kérek egy szeletet,úgy megkivántam ,mert mi csak barna kenyeret eszünk,,,Üdv:Betuska

0/10 Dalianisz Hajdula 2011 november 28

Napi szinten nézem a 3 - rom kenyérguru oldalát. Csodálom a kenyér felületén elkészített művészi alkotásaidat. Már feltűnt régebben is, hogy cseréptálban sütöd a kenyeret, amit beáztatva forró sütőbe teszel, teljesen ellentétesen mint ahogy a használati utasításban van. Nem pattan szét bátran tehetem ezt én is?

0/10 Dalianisz Hajdula 2011 november 29

Most nézem, hogy nekem nem Pataki tálam van, hanem Európa tálam. Remélem nem nagy a különbség a kettő között.Gondolod, hogy ezzel a tállal is megtehetem?

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.