A tésztához:
35 dkg. liszt
16 dkg zsír
10 dkg. kristálycukor
4 tojás sárgája
fél csomag sütőpor
fél citrom reszelt héja
1 púpos evőkanál cukrozatlan kakaópor
kb. 3 dl. baracklekvár
A felső habréteghez:
4 tojás fehérje
15 dkg. kristálycukor
15. dkg. darált dió
kis fahéj
Először a tésztához a liszthez hozzáadjuk a sütőport, majd elmorzsoljuk a zsírt és a tojássárgákat, eldolgozzuk a kristálycukorral és néhány csepp tejjel nyújtható tésztává gyúrjuk. Ha összeállt, elfelezzük.
Egyik felükbe bedolgozzuk a citromhéjat, másikba a kakaóport.
Közepes méretű tepsibe beletesszük először a barna tésztát. megkenjük lekvárral, majd a tetejére tesszük a kinyújtott sárga tésztát.
Közben felverjük a tojások fehérjét, hozzáadjuk a cukrot és a diót, fahéjat. Egyenletesen rásimítjuk a tésztára.
Előmelegített sütőben (én hőlégkeverésen, 140 fokon) közepes hőfokon kb. 30 perc alatt megsütjük.
Miután kihűlt, éles késsel hosszúkás szeletekt vágunk belőle.
Nagoyn omlós, gyors, olcsó és rendkívül finom sütemény.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!