Tészta: -50dkg Liszt,2tk.só,3 evk.olivaolaj,3dl víz,1 tk cukor,2dkg élesztő
Töltelék:-30 dk csirkemell
-1 nagy fej vöröshagyma
-1db kápia paprika
-1db kisebb cukkini
-10dk juhtúró
-2 evőkanál tejföl
-só,bors,olaj
A hozzávalókból rugalmas, kicsit inkább lágyabb, mint keményebb tésztát dagasztok. Kenyérsütőgépben is készíthető. Kelesztőtálban duplájára kelesztem, majd 8-9 egyforma d...arabba vágom. Kör alakúra nyújtom őket, kb. 2 mm vastagra. Kb. akkorák lesznek, mint egy kistányér. Egyik felére halmozom a tölteléket, nem sajnálom, ráhajtom a másik felét, a szélét körbe visszahajtogatom. Sütőpapírral bélelt tepsin hagyom őket kelni 20-30 percig. Lekenem tojással, villával megszúrom a közepét, hogy a gőz távozni tudjon. 180 fokos sütőben kb. 25 percig sütöm, vagy míg eléri a kellő színt.
Ez az alaprecept ami LIMARA pékségéből való.Töltelék készítése:
A hagymát megpárolom utána ráteszem a húst és fehéredésig sütöm,majd saját levében megpárolom és zsírjára lesütöm.Sózom borsozom.Beledobom a kockára vágott paprikát és cukkinit,nem sütöm sokáig,hogy roppanós maradjon a zöldség.Pár perc elteltével rárakom a tejföllel elkevert juhtúrót is.Mielőtt a tésztába tölteném ki kell hűteni.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!