A tésztához:
25 dkg tehéntúró
25 dkg juhtúró
1/2kg finom liszt
1/2kg margarin
1 tk..só / ha szükséges mert a juhtúró sós /
A kenéshez:
1 db tojás
A tetejére:
15 dkg trappista sajt
Előkészítés: A tehéntúrót krumplinyomón vagy szitán áttörjük.A sajtot lereszeljük.
Elkészítés: Összegyúrjuk a tésztát, jól kidolgozzuk, majd kétszer hajtogatva /mint a vajas tésztát/ kinyújtjuk ujjnyi vastagságúra.A tetejét sűrűn bevagdossuk. Közepes méretű pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk,sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és felvert egész tojással lekenjük. Megszórjuk őket reszelt sajttal, Előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt megsütjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!