A tésztához:
50 dkg finom liszt
3 dl tej
3 dkg élesztő
2 ek.olíva olaj
só
1 tk.cukor
Feltétnek:
25 dkg juhtúró
20 dkg sonka vagy füstölt tarja
1 kis doboz tejföl
2-3 gerezd fokhagyma
1 db hegyes erős paprika
2 fej lila hagyma
20 dkg reszelt trappista vagy mozzarella sajt
Előkészítés: Az élesztőt cukros tejben felfuttatjuk, hozzáadjuk az átszitált liszthez és az olajjal, sóval félkemény tésztát gyúrunk. Lisztezzük és konyharuhával letakarva 30-40 percig langyos helyen kelesztjük.A tejfölt elkeverjük az átnyomott vagy lereszelt fokhagymával.A sonkát és a paprikát apró kockákra a lilahagymát karikákra vágtam.
Elkészítés: A tepsinket kikenjük olajjal. A tésztát a méretére nyújtjuk, megkenjük a fokhagymás tejföllel. Rászórjuk a sonkát, rámorzsoljuk a juhtúrót, ezután a hagymakarikák és az apróra vágott csípős paprika következik. A végén megszórtam a reszelt sajttal és előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!