Nagyon guszták! Biztosan ki lesz próbálva általam is! Köszi!!
A langyos cukros tejben elkeverjük az élesztőt, felfuttatjuk. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, hozzáadjuk a juhtúrót, a krumplinyomón áttört tehéntúrót, az élesztős tejet, a 2 tojássárgáját, a sót, a tejfölt, jól összegyúrjuk. Cipót formálunk belőle, letakarjuk, meleg helyen fél órán át kelni hagyjuk (kelesztőtálban szoktam). Lisztezett deszkán téglalap formájúra kinyújtjuk, megszórjuk a reszelt sajt 2/3 részével, hosszanti oldalán lazán feltekerjük. Meleg helyen újra megkelesztjük, 3 cm vastagra kinyújtjuk, 3 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszúrjuk, tejüket megkenjük tojássárgájával, megszórjuk reszelt sajttal. Előmelegített, forró sütőben (200 C) 20 percig sütjük, a tepsiben hagyjuk kihűlni.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!