A gombákat mosás után megpucoljuk, majd óvatosan kiskanál segítségével kikaparjuk a belsejét (ezt félretesszük egy edénybe).
A hagymát a Tupperware Turbó Aprítóban felaprítjuk, majd hozzáadjuk a juhtúróhoz a tejföllel együtt. Ízlés szerint lehet borsozni.
Ezzel a krémmel megtöltjük a fejeket, és egymás mellé sorakoztatjuk a Tupperware Mikrogourmet nagy párolóbetétjébe. Az alsó edénybe teszünk 5 dl vizet, ízesítjük borssal, és egy húsleves kockával, majd ebbe a lébe beletesszük a félretett gombát (krémleves lesz belőle, természetesen ez elhagyható, akkor csak sima vizet teszünk a tálba).
800 watton 10 percig pároljuk. Utána 10 perc pihentetés.
Ha leveses megoldás mellett döntöttünk, akkor a megfőtt gombát lével együtt egy mélyebb tálba öntjük, teszünk bele 2 evőkanál tejfölt, és 1 evőkanál keményítőt, és botmixerrel összeturmixoljuk.
A gombafejeket pirított baconnal, és rizzsel kínáljuk.
Jó étvágyat!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!