Az aprólékot (szív, zuza, szárnytő, nyak, farhát) feldarabolom, a zöldségeket karikára, a hagymát finomra aprítom.
A zsírban megdinsztelem az aprólékot, hozzáadom a zöldségeket a hagymát, a lereszelt vagy áttört fokhagymát, tovább pirítom.
Ha a zöldség kezd puhulni megszórom finomliszttel, 1-2 percig pirítom, majd felengedem kb. 2 liter vízzel.
Sózom, borsozom, beleteszem az ételízesítőt, a bolti ételízesítőből (vegeta, delikát, stb.) 1 teás kanál szükséges, majd puhulásig főzöm.
Vajgaluskát készítek a tojásból, vajból, lisztből pici sóval, majd ha minden megpuhult, kiskanállal galuskákat szaggatok a levesbe.
Megszórom tárkonnyal, pár perc forralás után tálalom.
Aki szereti 1-2 dl tejszínnel dúsíthatja