A kacsa húsok mindkét oldalát hirtelen átsütöttem serpenyőben, hogy kérget kapjanak, majd egy tepsibe öntöttem vizet, szórtam bele rozmaringot, kakukkfüvet, ebbe raktam a sózott, borsozott húsokat, és ráöntöttem a serpenyőben lévő zsírt, ami kisült belőle. Lefedtem fóliával, 160 fokon kb. 2-3 órát pároltam, majd fóliát levéve 220 fokon pirítottam, amíg kapott egy kis színt és a víz elpárolgott alóla.
Almás dinsztelt káposzta készítése:
A felkockázott hagymát a zsíron megpároljuk, közben hozzáadjuk a köménymagot, kicsit később meghintjük a cukorral, hogy karamellizálódjon. Beletesszük a vékonyra szeletelt káposztát, megsózzuk, aláöntjük a bort, és nagyon lassú lángon, néha kevergetve puhára pároljuk. Az almát kb. 10-15 perc párolás után tesszük bele, majd a végén ízlés szerint ecettel ízesítjük.