KI fogom próbálni. Mentettem!
A tésztához:
1 kg finom liszt
5 dkg élesztő
4 db tojás sárgája
2 dl tej
1 kis doboz joghurt
1 ek.só
2 tk.őrölt bors
10 dkg reszelt trappista sajt
csipet cukor
30-35 dkg kacsa vagy libazsír
A tetejére:
a kenéshez:1 db tojás
10 dkg reszelt trappista sajt /elhagyható/
Előkészítés:Az élesztőt langyos,cukros tejben felfuttatjuk.A lisztet elmorzsoljuk a zsiradékkal.Hozzáadjuk a tojások sárgáját,sót,borsot,reszelt sajtot,felfuttatott élesztőt és a joghurtot.Kemény tésztát gyúrunk belőle.Langyos helyen kb.20 percet pihentetjük majd átgyúrjuk.Egy órár hagyjuk kelni.
Elkészítés:A tésztát ujjnyi vastagra nyújtjuk,pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk és hagyjuk 10-15 percet pihenni.Felvert egész tojással lekenjük,megszórjuk reszelt sajttal majd előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!