1 adaghoz:
A barackot gyümölcscentrifugával gyümölcslévé varázsoljuk.
A lét beleöntjük egy Mesterszakács Edénybe Vagy sima fazékba, kinek milyen van.
Hozzáadjuk a vizet és a citromsavat, felforraljuk, és 2 percig főzzük. Közben 2 ek cukorral elkeverjük a dzsemfixet. Mikor letelt a 2 perc, hozzáadjuk a cukros dzsemfixet a barackléhez, majd fél percig forraljuk. Ezután kerül bele a maradék cukor, amivel újra forraljuk, és 1 percig főzzük.
Csírátlanított üvegekbe merjük, lezárjuk és mehetnek a helyükre a nektárok.
Megjegyzés:Akinek nincsen gyümölcscentrifugája, az forrázza le a barackokat, húzza le a héját, a barackhúst pürésítse és tüllön, vagy sűrű szövésű ruhán szűrje át és a további teendő ugyanaz.
Tipp:A gyümölcscentrifugában maradt rostos héjas részből lehet főzni lekvárt. Én kajszisajtot készítettem belőle.
A képeken látható mennyiség 8 adag! Tehát minden a 8-szorosa, még a főzési idők is!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!