Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Kakaós aszalt szilvás kalács őzgerincben

felvitel dátuma: 2014-02-15 17:08:36       mai nézettség: 1       nézettség: 1123
részletes recept
Hozzávalók 12 személyre:

60 dkg liszt,
25 szem édesítő tabletta (szaharin),
3 evőkanál cukor,
1 dl étolaj,
2 evőkanál kakaópor,
5 dkg élesztő,
4,5 dl tej,
pici só,
10 dkg aszalt szilva ( vagy ízlés szerinti mennyiség)

English (auto-detected) » Hungarian
 

Előkészületi idő: 40 perc

Sütési idő: 45 perc

Elkészítés:

1.) Az aszalt szilvát apróra vágjuk, kis liszttel keverjük, hogy ne álljon össze, könnyebben tudjuk majd eloszlatni a tésztán.
2.) 4 dl tejet megmelegítünk, elkeverjük benne a szaharint és a cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk.
3.) Hozzáadjuk a liszthez, beletesszük az étolajat, a sót és kidolgozzuk.
4.) Kb. egyharmad részéhez a megmaradt fél dl tejjel beledolgozzuk az átszitált kakaóport.
5.)A tésztákat elfelezzük, kinyújtjuk, egymásra fektetünk egy fehér és egy barna tésztát, megszórjuk az aszalt szilvával, majd feltekerjük.
6.) 2 kalács lesz belőle, ezért 2 őzgerinc formát kikenünk margarinnal, liszt és zsemlemorzsa keverékével megszórjuk, belehelyezzük a tekercseket.
7.) 1 órát kelesztjük!
8.) Előmelegített sütőben 150 fokon 45 percig sütjük.

English (auto-detected) » Hungarian
 

Szakács: Magdi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.