nagyon szép kalács, én nem csináltam még ilyet, elmentem,köszi
A tésztához:
60 dg finomliszt
4 evokanál porcukor
csipetnyi só
1 vaníliás cukor
1 kocka éleszto /4 dg/
2 dcl tej
1 dcl olaj
2 egész tojás
A krémhez:
15 dg vaj
fél deciliter olaj
4 evokanál porkakaó
6 evokanál porcukor
1 vaníliás cukor
1 tojás és 2 evokanál olaj keveréke a lekenéshez
A kenyérsutogépbe beleontom a 2 dcl langyos tejet, pici sót, olajat, lisztet, porcukrot, tojást, szétmorzsolt élesztot, vaníliás cukrot - beindítom a másfél órás dagasztást.
Gyonyoruen kidolgozott tésztát kapunk, amit, miután megkelt, kiborítunk és négy részre osztunk.
Minden egyes részt megkenunk a kakaós krémmel, kettot-kettot osszecsavarunk, megkenjuk az olajos tojással.
Kb. fél órás kelesztés után légkeveréses sutoben 30 perc alatt megsutjuk. Ha nagyon gyorsan sulne, félido után takarjuk le sutopapírral, nehogy megégjen.
A krémhez a porcukrot a vajat a kakaót kikeverjuk. Azért adtam hozzá még olajat, mert így konnyebben kenheto krémet kapunk. Vigyázzunk az olaj mennyiségével, nem minden vajhoz kell, az én margarinom viszont ígényelte.
A megsult kalácsot én konyharuhával letakarom, így hutom ki, akkor kissé megpuhul a héja, konnyebben szeletelheto.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!