Megint kitettél magadért, szinte ide érzem az illatát!
50 dkg finom liszt
3 ek.cukor
csipet só
2 tojás sárgája
2,5 dl tej
2,5 dkg élesztő
8 dkg olvasztott vaj vagy margarin
A "töltelékhez":
5 dkg olvasztott vaj vagy margarin
20 dkg kakaópor
15 dkg porcukor
A tetejére:
1 dl tej
1 cs.vaníliás cukor
Előkészítés:A lisztet átszitáljuk.Az élesztőt langyos,cukros tejben felfuttatjuk.A liszthez adjuk a cukrot,csipet sót,tojások sárgáját az olvasztott margarint. és a felfuttatott élesztőt.Begyúrjuk a tésztát ,jól kidolgozzuk és kb.50 percet meleg helyen kelesztjük.
Elkészítés:A tésztát 3-4 mm vastagra és téglalap alakúra nyújtjuk.Megkenjük olvasztott margarinnal,megszórjuk a kakaóporral majd a porcukorral.A kakaóport és a porcukrot kis szűrővel vagy szitával szórjuk a tésztára így jobban eloszlik rajta!Szorosan felcsavarjuk a tésztát mint a beiglit.Vágjuk 1-1,5 cm vastag karikákra és tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe.Hagyjuk 15-20 percet pihenni. Előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük.
Még forrón csepegtessünk rá vaníliás tejet ettől finomabb és puhább lesz.Ebből a mennyiségből nekem 22db csiga lett.
Megint kitettél magadért, szinte ide érzem az illatát!
Szuperek! Nekem is hasonló receptem van, nem simán kakaóval szórom meg, hanem kakaós-vajas krémmel.
Következő sütésnél kipróbálom a krémmel mert így elég sok kakaó kiszóródott amikor szeleteltem a tésztát!Köszi az ötletet!
A gyerek koromara emlekeztet, es nagyon finom volt.Megprobalom meg sutni.
Józsi, köszönöm, nagyon finom! ♥
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!