Hozzávalók:
10 dkg sima liszt
5 dkg grízes liszt
5 dkg darált dió
15 dkg cukor
1 tojás
1 dl olaj
2,5 dl kefír
2,5 dkg kakaópor
1 kávéskanál őrölt fahéj
2 teáskanál szódabikarbóna
késhegynyi só
Elkészítés:
A hozzávalókat összekeverjük, majd zsírozott-lisztezett, esetleg sütőpapírral bélelt
tepsibe öntjük.
Előmelegített sütőben, lassú tűznél megsütjük.
Ha magas tésztát szeretnénk, akkor ez a mennyiség egy kisebb tepsire elegendő /20X28cm/
Amennyiben laposabbra szeretnénk, mert tölteni akarjuk, akkor a közepes tepsibe tegyük. /24X30/
A tészta tölthető krémmel vagy lekvárral. A nem töltött süti esetleg tálalható vanília sodóval is.
Önmagában is nagyon finom, akkor csak porcukorral megszórjuk a tetejét.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!