Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Sütemény ételek receptek » Kakaós kalászok

felvitel dátuma: 2013-02-11 12:23:56       mai nézettség: 1       nézettség: 2322
részletes recept
Hozzávalók 6 személyre:

Tésztához:

  • 55 dkg liszt
  • 2,5 dkg élesztő
  • 3 dl tej
  • 5 ek cukor
  • 1 tojás sárgája
  • 8 dkg margarin
  • 1 kk

Töltelékhez:

  • 3 ek olaj
  • 3 ek cukor
  • 2 ek cukrozatlan kakaópor

Kenéshez:

  • 2 tojás sárgája
  • 3 ek tej
Előkészületi idő: 150 perc

Sütési idő: 12 perc

Elkészítés:

Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben 1 ek cukorral.

A lisztet egy tálba öntjük, hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a maradék cukrot, a sót, a szobahőmérsékletű margarint, a tojás sárgáját és alaposan kidagasztjuk.

Konyharuhával letakarva, meleg helyen, kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.

A töltelékhez a cukrot elkeverjük a kakaóporral.

A megkelt tésztát lisztezett felületre borítjuk.

Vékonyra, kb. 4 mm vastagra és téglalap alakúra elnyújtjuk.

3 egyenlő széles csíkra vágjuk.

A csíkokat megkenjük olajjal.

A kakaós töltelékkel megszórjuk a tésztákat, a szélénél hagyjunk kis szabad helyet.

A két keskenyebb végénél felhajtunk kb. 1-2 cm hosszú tésztát, így nem fog kifolyni a töltelék.

Majd a hosszabbik oldalánál kezdve feltekerjük, mint a bejglit.

A szélét óvatosan a tészta oldalához csípjük, majd ezt a részt alulra fordítjuk.

Ha túl hosszúak a rudak, netán nem férnek bele a tepsibe, akkor középen elvágva és a végeit betűrve kettévehetjük. (Én így tettem, mert a legnagyobb tepsibe sem fért bele a rúd.)

Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk a kalászokat.

Egy tiszta, éles és belisztezett ollóval 45 fokos szögben 2 cm-ként bevágjuk a tésztát kb. 2/3 részig, de ne vágjuk át teljesen az aljáig.

Az egyik kalászkát fordítsuk jobbra, a másikat balra és így tovább.

Kenjük le őket tojás sárgájával.

Melegítsük elő a sütőt, addig is kelnek kicsit még a kalászok.

180 fokon hőlégkeveréssel 12 perc alatt szép barnára sütjük őket.

A sütőből kivéve kenjük le tejjel és hagyjuk kb. 10 percet átgőzölni.

Finom, puha és laktató péksüti lett belőle. Egy pohár tejjel kiváló uzsonna vagy akár reggeli.

A töltelék egyáltalán nem folyt ki és ennyi kevés idő alatt is tökéletesen átsültek a kalászok.

6 rúd lett ebből az adagból.

Szakács: Andi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.