45 dkg rétesliszt
5 dkg porcukor
csipetnyi só
1 csomag vaníliás cukor
2,5 dl tej
1 db tojássárgája
3 ek olvasztott vaj
5 dkg kakaó
1 ek olvasztott vaj
3 dkg élesztő
fél dl tej
2 db kockcukor
A langyos tejben elkeverjük az élesztőt, a cukrot, és kelni hagyjuk.
Egy tálba langyos lisztet, egy kevés sót, porcukrot és vaníliás cukrot teszünk, majd összekeverjük.
A langyos tejben elkeverjük a tojássárgáját meg az olvasztott vajat, és a megkelt élesztővel együtt a lisztbe öntjük.
A tésztát nagyon jól kidolgozzuk, és megkelesztjük.
Lisztezett gyúrólapon kinyújtjuk, meghintjük kakaóval, és meglocsoljuk olvasztott vajjal.
Összesodorjuk és a kikent kuglófformába tesszük.
Kissé még meleg helyen kelni hagyjuk, és előmelegített 180 C fokos sütőben megsütjük.
Tűpróbát végzünk, és ha nem ragad rá a massza, akkor készen vagyunk a sütéssel, majd kivesszük a sütőből, és hűlni hagyjuk, majd kiborítjuk a formából. (porcukorral megszórjuk a tetejét)
Meleg vízbe mártott késsel szeleteljük.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!