Ezt a receptet saját ötlet alapján készítettem el.
Először maga a muffinra meggy szemet tettem, de a második alkalommal csokidarabokat tettem bele.
3 db tojás,
15 dkg mandulaliszt azaz őrölt mandula,
1 tk. vanília,
3 evőkanál nyírfacukor (vagy cukor),
3 evőkanál hidegen sajtolt olivaolaj,
http://grapoilashop.hu
1/2 csomag sütőpor,
1 púpozott evőkanál Holland kakaópor,
90%-os étcsoki darabokra törve kb. 2 kocka,
Ha nem csokidarabokat teszel bele, akkor lehet egy meggyet a muffinok tetejére nyomni sütés előtt.
A tojásokat szétválasztom.
A tojásfehérjét kemény habbá verem.
A sárgákat összekeverem a cukorral, vaníliával, olivával, majd hozzákeverem a kakaóport és a mandulalisztet.
Aztán óvatosan belekeverem a felvert habot, ne ijedjen meg senki, kicsit nehezebb beledolgozni, de jól el kell keverni és minden rendben.
Aztán a csokidarabokat elkeverem a tésztába. Előmelegítem a sütőt 180 fokra.
Nekem szilikonos mufinformám van kisebb fajta, 9 db lett belőle.
Beleteszem olajozás nélkül és kosárka nélkül a formába a tésztát, majd sütöm 20 percig.
Kihűlt akkor kiveszem a formából és ehető.
Aki nem csokidarabokkal készíti, az a muffinok tetejére sütés előtt nyomhat egy meggyet.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!