Nagyon jól néz ki!
50 dkg liszt 30g élesztő 3 dl tej(ebből kevés a kelesztéshez a többi az összeállításhoz,amennyit felvesz) 3 ttojás sárgája 10dkg cukor ..A töltelék:20 dkg olvasztott vaj, 30 dkg porcukor 7 dkg kakaó vagy fahéj.Ez kell bele ettől a mennyiségtől lesz tartalmas nem csak mutatóban van benne töltelék.
Kelt tésztához átszitálom a lisztet ettől jó levegős lesz.A mélyedésbe tesszük az élesztőt rá 1 teáskanál cukrot kicsi langyos tejet,felfuttatjuk.Aztán a többi hozzávalót tejjel összeállítjuk, végül az olvasztott vajat.Kétszeresre kelesztjük.Ha megkelt két részre osztjuk.kinyujtjuk vékonyra,megkenjük az olvasztott vaj felével rászórjuk a kakaó felét,feltekerjük.Ugyanígy elkészítjük a másik tekercset is.Elkezdjük szeletelni lehet belőle tekercset vagy pillangót.Ha az utóbbit akarjuk fordítsuk át vágjuk fel srégan, közepét nyomjuk be fakanállal,ettől emelkedik fel. Tepsibe szorosan egymás mellé tessziük a csigás felét tojássárgával elkevert vízzel megkenjük és sütjük.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!