20 dkg teljes kiorlésu tonkolyliszt
3 ek keseru kakaópor
0,5 kk szódabikarbóna
12 dkg margarin/vaj
1 tojás
1 kk vaníliás cukor
5 dkg cukor (nádcukor)
A lisztet elkeverjuk a kakaóporral és a szódabikarbónával, majd elmorzsoljuk benne a vajat. Hozzákeverjuk a cukrokat és a tojással osszeállítjuk a masszát. Kb. fél cm vastagra nyújtjuk, majd 5 cm átméroju koroket szaggatunk ki. Sutopapírral bélelt tepsire helyezzuk 1 ujjnyi távolságra egymástól. Ha nincs kedvunk szaggatni, nyugodtan készíthetunk diónyi golyókat, és ezeket kézzel kilapíthatjuk a sutopapírra.
Elomelegített sutoben 180 fokon 13-15 perc alatt megsutjuk a kis kekszeket, majd a tepsin hagyjuk kihulni.
Fémdobozban vagy zacskóban tároljuk. Kb. 20 db lesz belole.
(Eredeti recept: tobbmintmártás.blogspot.com)
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!