Most álltam neki:)
Ezt a tésztát mindenttudó kalácstésztának neveztük el, mert ebből sokféle sütit készítek ha édesebbet, akkor cukor több, ha sósat,akkor a só a több benne.
A kakaóscsiga finom marad, nem szárad ki.
A tejet picit meglangyosítom és 1 dl tejből, 1 kk. cukorból és élesztőből kovászt készítek. A tészta hozzávalóit jól összedolgozom a kovásszal együtt, majd letakarva kb. 3/4 órát kelesztem. (Én mosogatóba szoktam forró vizet és abban a tálat.)
Kinyújtom a tésztát gyúródeszkán kb. 2 cm vastag maradjon és megszórom a porcukros kakaó keverékével, vagy instant kakaóporral és feltekerem. Szeleteket vágok belőle, kb. 1,5 cm vastagságban. Nagy tepsi alját jól kivajazom és belefektetem a csigákat.
Előmelegített sütőben sütöm kb. 20 percig (én általában villanytűzhelyen alsó-felső sütésnél szoktam és 180-200 fok) ez tűzhelyenként változhat.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!