A kakast jól megmosom, feldarabolom. Az egyik felét lefagyasztottam, a másik feléhez amit megfőztem tettem az aprólékokat, meg a két lábat, taraját, fejét, nyakát, elosztva a mellehúst, combot, farhát részt...
A vöröshagymát megpucolom, felkockázom és a zsíradékkal együtt megpirítom. Félre teszem a tűzről, majd beleszórom a pirospaprikát, felöntöm 2 liter vízzel, összekeverem és hozzáadom a húst. Jól átkeverem, ha szükséges öntök még hozzá vizet. Felteszem, amikor már rottyan és forr, akkor ízesítem só, bors, mehet bele a paprika, paradicsom negyedelve. Folyamatosan teszek a tűzre fát, hogy ne aludjon el a tűz, nem kevergetem, hanem a bográcsot megrázom. Később teszek hozzá még ízlés szerint pirosaranyat, ha szükséges sót. A végén megkóstolom a húst és ha puha kész van.
Nokedlit főzök hozzá és savanyú uborkával tálalom a pörköltet.
Régen nem szerettem a kakashúst, de most már pár éve megeszem.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!