imádjuk a pulykát, sokszor készítem idehaza, de karfiollal még nem próbáltam, itt az ideje. Széll Tamás almapürével tálalja, úgy isteni, megéri megnézni a lidlkonyha oldalán
Hozzávalók a húshoz:
30 dkg pulykamellfilé,2db vöröshagyma,2ek.olaj,só,bors,ka
1kg karfiol,só, delikát,1 dkg vaj,6dkg zsemlemorzsa
A karikára vágott hagymát az olajon kicsit megpirítjuk,majd hozzáadjuk a tallérokra vágott,sózott,borsozott pulykamellet és bőven megszórjuk kakukkfűvel.Lassú tűzön puhára pároljuk,közben többször megkeverjük,ha szükséges egy kis vizet önthetünk hozzá és a végén lepirítjuk
1kg karfiolt,sós,delikátos vízben,roppanósra főzzük./ fedő nélkül szoktam,mert akkor nem okoz emésztési problémát./
2 dkg.vajon,6dkg zsemlemorzsát barnára pirítunk.
Tányérra tesszük a leszűrt karfiolt,és rászórjuk a pirított zsemlemorzsát,majd melléhalmozzuk a pulykamellszeleteket.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!