80dkg sertéshús( én lapockából szoktam )
2 fej vöröshagyma
20 dkg zöldborsó
20 dkg gomba
2-3 evőkanálnyi olaj
só
bors
2 csipet chili paprika
fél marék kakukkfű, vagy őrölt 1 púpos kávéskanál
fél marék petrezselyemzöld
1-2 nyomat piros arany csípős
A hagymát tisztítás, pucolás után, finomra felvágjuk, és zsiradékon aranysárgára pirítjuk.
A húst csíkokra vágjuk, és hozzátesszük a hagymához.
Pirítjuk, míg el nem fövi a levét, és felöntjük annyi vízzel, hogy épp ellepje.
Sózzuk, borsozzuk, hozzátesszük a megvágott kakukkfüvet,a fűszereket és megpároljuk, majd zsírjára sütjük.
Ha a hús félig megpuhult, a felszeletelt gombát, és a zöldborsót a petrezselyemmel együtt hozzákeverjük, együtt pároljuk, míg meg nem puhul a borsó.
Így jól összeérnek az ízek .
Ha szükséges, tovább ízesítjük.
Köretként rizst adunk hozzá, és savanyúságot
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!