nagyon guszta
A tésztához:
50 dkg liszt,
2,5 dl tej,
10 dkg cukor,
3 tojás sárga,
10 dkg olvasztott vaj,
5 g só,
2,5 dkg élesztő,
Töltelékhez:
5 db tojás
1 csokor új hagyma zöldjével együtt
20 dkg sonka
Maffin sütő forma
20 dkg trapista sajt reszelve
majonézes torma ízlés szerint
1 szép nagy paradicsom
Az élesztőt cukros tejben felfuttatjuk, majd a többi hozzávalókkal jól kidagasztjuk.
Meleg helyen kétszeresére kelesztjük a tésztát.
Közben a tojásokat megfőzzük keményre és a sonkát és újhagymát a zöldet is felvágjuk, paradicsomot is a sajtot lereszeljük.
Ha megkelt jól a tésztánk ketté vesszük.
Kinyújtjuk másfél centiméter körülire.
Egyforma 5-5 centiméteres kockákat vágunk belőle majd a papírral bélelt maffin formába szépen belehelyezzük.
Ebbe belehelyezzük a sonkát a hagymát a zöldet a paradicsomot és a kockára szelt tojás szeletet. Nyomunk rá egy pici majonézes tormát.
Majd a tetejét megszórjuk reszelt sajttal.
A tésztát és a tölteléket enyhén sózott tojással picit megkenegetjük.
Így helyezzük a sütőbe alacsony fokozaton 15-20 perc alatt megsütjük.
Ezt a receptet saját magam találtam ki, készült még kosárka fonott forma is ugyanezzel a töltelékkel.
40 -45 db lesz belőle.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!