Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Savanyúság / lekvár / befőtt étel receptek » Kandírozott kumkvat

felvitel dátuma: 2019-08-01 12:50:51       mai nézettség: 1       nézettség: 282
részletes recept
Hozzávalók 1 személyre:

kb. fél kiló kumkvat

fél dl. víz

20 dkg. kristálycukor

Előkészületi idő: 10 perc


Főzési idő: 30 perc
Elkészítés:

A kumkvat már cserepes növényként nálunk is kapható, noha csak 1915-ig tartozott a citrusok nemzetségébe, de ugyanolyan elbánást igényel, mint egy citromfácska.

Koktélmandarinnak, koktélnaracsnak, minimandarinnak is hívják, megtermett szőlőszem méretű termései héjastól ehetőek. Sőt, így is kell fogyasztani, hiszen a héja kellemesen édes némi fanyar háttéízzel, a közepe, pedig savanykás. Koktélokhoz gyakran kínálják, méreténél és ízénél fogva a koktélospohár dísze is, amellett, hogy nagyon finom.

A nagy melegben hirtelen beérő gyümölcsöket én kandíroztam, hogy ízüket a későbbi időkre is megőrizzem.

Felszeleteltem a kis gyümölcsöket, egy kislábosban alá tettem kb. fél dl. vizet, hozzáadtam a cukrot, s mikor már az elolvadt, még kb fél óráig főztem. Néha megkevergettem.

Ezt követően kifertőtlenített üvegbe mertem, s miután kihűlt, lefedve hűtőben tárolom.

Pohárkrémekhez, fagylaltokhoz kiváló ízbomba. Csak  kevés kell belőle, mert nagyon intenzív az íze.

Szakács: Zsókuc


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.