Köszi az ötletet. Én is megcsinálom.
1 púpos evőkanál kapor apróra összevágva
2 púpos evőkanál liszt
2 evőkanál étolaj
Kb. 3 dl tej
1 evőkanál ecet
1 evőkanál kristálycukor
1 csipet só
1 maréknyi kaprot átmosok, s a vastag szárát levágom, s kidobom, majd késsel a vékony kaprot összeaprítom.
A lábosba beleöntöm az étolajat, rászórom a lisztet, s gáz fölött addig keverem, amíg elkezd színesedni. Ekkor félrehúzom, szórok bele pici sót, majd beleszórom az összeparított kaprot.
Visszateszem a tűzhelyre, s addig kevergetem, amíg elkezd sűrűsödni. Ekkor hozzáöntöm a tej felét, s szépen kevergetem, hogy oda ne égjen.
Ahogy elkezd megint sűrűsödni, apródonként a többi tejet is hozzáöntöm. Ha már jó állagú lett, nem túl híg, de nem túl sűrű, akkor hozzáadom a cukrot, az ecetet, s mégegyszer jól összekeverem.
Ha szükséges, még öntök hozzá tejet, ha nem, akkor már el is készült a kaporszósz.
Dínszteltkrumplit és tükörtojást készítek hozzá.
Köszi az ötletet. Én is megcsinálom.
Köszi az ötletet. Én is megcsinálom.
Szeretem
Én még ilyet soha nem ettem.
Finom.
Nagy kedvencem
Húú ez fincsi..
Ilyet utoljára talán gyerekkoromban ettem. Már nem is emlékszem az ízére. Egyszer megcsinálom.
Gyerekkoromban utáltam, de most már szeretem.
Kb. 20 éve szerettem meg, addig utáltam.
Imádom
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!