Hozzávalók: 35 kg. káposzta, kilónként 2.5 dkg. só, izlés szerinti fűszerek, bors, hagyma paprika, babérlevél ,én tettem tormát is.
Elkészítés: Akáposztát, tisztitsuk meg a külső leveleitől, majd gyaluljuk le. A legyalult káposztához kg-onként 2.5 dkg. sót használjunk. Én kő edényben teszem el, így a következő a menet rend: Az edény alját borítsuk be káposzta levéllel, majd 205 dkg. sót szórunk rá, és a fúszerekből rakunk keveset. Én egy nagy tál legyalult káposztát bele döngölök az edénybe, rászórom a fűszereket, / kép szerint/, majd addíg ismétlem míg tart a káposzta, és bírom a döngölést. A tetejét rárakom, és meleg helyen 4-5 napig hagyom hogy erjedésnek induljon, utánna már lehet hűvösebb helyre tenni.Az a légyeg, hogy a tetején lévő perembe mindíg legyen víz. Nem kell mosogatni ezt a fajtát, csak enni.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!