0,5 kg füstölt oldalas
0,5 kg savanyú káposzta
25 dkg száraz bab
1 pohár tejföl
2 ek liszt
1 fej hagyma
étolaj
só, bors, őrölt kömény, porpaprika
A babot előző este beáztatjuk.
Ha eleget ázott, odatesszük főni a füstölt oldalassal és az apróra vágott hagymával.
Mikor már majdnem jó, hozzá tesszük a kicsit megvagdalt savanyú káposztát. Köben a tejfölbe beleteszek 1 evőkanál lisztet és egy kevés vízzet simára keverem.
Elkészítem a másik evőkanál lisztből a rántást. Őzbarnára sütöm, teszek bele porpaprikár, őrölt köményt és borsot.
Mikor már a káposzta is megfőtt, hőkiegyenlítem a habarást és beleteszem a levesbe.
Majd felhigítom a rántást és azt is hozzáteszem.
Felforrás után még 3-4 percig főzöm. Megnézem, hogy elég sós-e, mert akkor még rásózok.
Nem egy könnyű étel, de nekem nagy kedvencem így télen. Finom házi kenyérrel a legjobb.
Jó étvágyat hozzá!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!