A tésztához:
600 g simaliszt
150 ml olaj
3 tojássárgája
260 ml langyos tej
1 kk só
1 csomag éleszto
A toltelékhez:
1 kg csomagolt savanyú káposzta (nekem nem volt itthon, így kimaradt)
150 g angolszalonna
1 gerezd fokhagyma
provánszi fuszerkeverék
Kenéshez:
tojássárgája
Minden hozzávalót sima tapadásmentes tésztává gyúrunk, amelyet letakarunk és meleg helyen 20 percig hagyunk pihenni.
Ezalatt elkészítjuk a tolteléket: megpároljuk a felszeletelt szalonnát a savanyú káposztával, megízesítjuk a fuszerkeverékkel és a lereszelt fokhagymával.
A megkelt tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk és négyzetekre vágjuk (kb. 11X11 cm). Megtoltjuk a toltelékkel és osszehajtogatjuk a négyzeteket úgy, hogy kozépre hajtjuk a négyzetek csúcsait. A batyukat sutopapíros tepsire rakjuk, megkenjuk a felvert tojássárgájával, és hagyjuk még 40 percig megkelni. 190 fokos elomelegített sutoben aranybarnára sutjuk.
A recept egy szlovák gasztroblogról származik.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!