1-1,5 kg sertéscomb vagy karaj csont nélkül
1/2 kg savanyú káposzta
25 dkg kockázott bacon vagy húsos füstölt szalonna
2 nagyobb fej vöröshagyma
só
őrölt bors
őrölt kömény
grill fűszer
ételízesítő
1/2 dl étolaj
Előkészítés: A húst egy nagy szeletté nyitjuk, sózzuk,
borsozzuk, grillfűszerrel megszórjuk. A hagymákat vékonyan felszeleteljük.
A káposztát /ha nagyon savanyú vagy sós /átmossuk.
Elkészítés: A szalonnát kipirítjuk, megdinszteljük rajta a hagymát. Rádobjuk az átmosott káposztát, ételízesítőt, borsot és őrölt köményt szórunk rá. Pici vizet öntünk rá és fedő alatt puhára pároljuk.
A húst olajjal megkent alufóliára terítjük majd egyenletesen elosztjuk rajta a káposztát.
Felgöngyöljük és szorosan a fóliába csavarjuk. A tekercset tepsibe tesszük és előmelegített sütőben
1,5-2 órát sütjük. Kibontjuk a fóliából,hagyjuk kicsit hűlni majd felszeleteljük. Pirított burgonyát
készítettem mellé.
Jó étvágyat kívánok !!:))
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!