· 1 közepes méretű káposzta
· 2 nagyobb fej vöröshagyma
· 2 gerezd fokhagyma
· 4-5 ek cukor
· 1 kv k őrölt feketebors
· 1kv k őrölt kömény
· 1 ek (alma)ecet
· 1 cs Tante Fanny friss leveles tészta
1. A káposztát lereszeljük, jól besózzuk, és 20 percig állni hagyjuk.
2. A felaprított vöröshagymát, és a lereszelt fokhagymát olajon megpároljuk, majd hozzáadjuk a cukrot, és karamellizáljuk.
Ha megvan, a kinyomkodott káposztát is rátesszük és fél óra alatt fedő alatt puhára pároljuk.
Közben borsot,köményt s egy kis ecetet is adunk hozzá.
3. A felengedett leveles tésztát kitekerjük és a szélére ráöntjük a tölteléket, majd feltekerjük. végeit jól lenyomkodjuk.
Ha mind tésztánkkal kész vagyunk lekenjük tojássárgájával és egymás mellé helyezve sütőpapírral bélelt tepsibe 210 fokon 30 percig.
4. Aranysárgára sütjük.
5. ( A fűszerek Toldi Fűszer termékek, www.toldifuszer.hu )
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!