Liszt 0.70, élesztő 5 dkg., tej 2 dl., joghurt v. kefir 2 dl., olaj 1 dl., margarin 20 dkg., só 1 ek (simított, nem púpos) kapor 1 cs., margarinnal elkeverve, szezámmag és sajt reszelve, tojás 3, ebből 1 a kenéshez.
Kelttésztát készítünk, a margarin nem kerül bele! Kelés után 4 cipóra osztjuk, minden egyes cipót kerekre (vékonyra!) nyújtjuk, a margarint 4 részre osztjuk. Rákenjük a tésztára (ha kapros, előbb összekeverjük a kaporral, a sajtot és a szezámmagot csak rászórjuk a felkent margarinra.A kerekre nyújtott tésztát felszeljük, mintha tortát szeletelnénk, majd egyenként feltekerjük - a szélesebb végétől indulva. Megkenjük a tojással és a tetejére szórunk a kaporból (sajtból, szezámmagból) 25 percig sütjük. Nem fog ránk száradni, annyira finom!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!