( A fűszerek Toldi Fűszer termékek, www.toldifuszer.hu)
A húst alaposan megtisztítjuk, vékonyra klopfoljuk, besózzuk és meghintjük kevéske borssal.
Elkészítjük a tölteléket. A kaprot alaposan megmossuk, és apróra vágjuk, a túrót egy villa segítségével jól összetörjük. Beleszórjuk a kaprot, a fél kávéskanál sót, majd belekanalazzuk a tejfölt és összeforgatjuk.
A karajszeleteket kiterítjük és egyenlően elosztjuk rajtuk a tölteléket.
A hús egyik oldalát ráhajtjuk a másik felére és a széleket kicsit összenyomjuk.
Előkészítünk három tálkát, az elsőbe a lisztet, a másodikba a tojást egy kicsit felverve, a harmadikba a zsemlemorzsába kevert szezámmagot tesszük.
A megtöltött húsokat óvatosan bepanírozzuk a liszt-tojás-morzsa sorrendben.
Forró, bő olajban kb. 12 perc alatt mindkét oldalukat barnára sütjük.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!