25 dkg liszt,
2 dkg élesztó,
1 dkg cukor,
1 tojás,
5 dkg zsír
kb 2 dl tej,
pici só.
Tőltelék:
40 dkg túró,
1 ek cukor (Vásárhelyen anélkül)
2 db tojás
1 ek búzadara,
só kapor.
Tetejére:
1 ek tejfölben kikavart tojássárgája
Kb 1 dl tejben cukorral fefuttatjuk az élesztőt, és a hozzávalókkal kelttésztát készítünk.
Tejet csak annyit tegyünk bele amennyit felvesz.
Ha megkelt zsírral kikent tepsibe rakjuk.
Közben elkészítjük a tölteléket.
A hozzávalókat összekeverjük a tojásfehérjét felverjük habnak,és lazán a túróhoz keverjük.
Betesszük az előmelegített sütőbe, mikor már majdnem megsültrákenjük a tejfölben kikavart tojássárgáját,
és addig sütjük amíg a teteje kissé megpirul.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!