60 dkg pulykamell filé
20 dkg túró
20 dkg trappista sajt
5 g só
2 egész tojás
1 cs kapor
10 dkg zsemlemorzsa
4 dl étolaj
10 dkg liszt
idényzöldség a díszítéshez
A pulykamell filét klopfoljuk, majd az összekevert kapros túrót a hússzeletekre helyezzük, és göngyölítjük.
Panírozzuk ( tojás, liszt, zsemlemorzsa ), majd bő forró étolajban kisütjük.
A megsütött hús rudakat hosszában átlósan (ízlésesen) kettévágjuk.
Reszelt sajttal, burgonya pürével, idényzöldséggel díszítve tálaljuk.
Kapros túrótöltelék:
A túrót átpaszírozzuk egy tésztaszűrőn, majd kevés tejfölt, sót, apróra vágott kaprot hozzáadva megkeverjük.
Arra kell ügyelni, hogy a töltelék ne legyen híg.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!