Hozzávalók 12 literes bográcshoz:
1.5 kg. vadhús, 4 db sárgarépa, 2 db petrezselyem gyökér, 1 zeller, 1 karalábé, 4 db nagyobb krumpli, 2 fej hagyma,1 fej új fokhagyma, 20 dkg gomba, 1 ek zsír, 1 csokor friss kapor, petrezselyem, zellerzöld, 3 szál kakukkfű, fél citrom, 1 tk őrölt édes paprika,1 pohár fehér bor, 2 db. zöldpaprika, só, bors, 1 kis doboz főzőtejszín, 1 kis pohár tejföl, 2 ek. keményítő.
A következő ételt Dr. Rácz Attila barátommal közösen készítettük. Kitűnő egytálétel azoknak, akik kedvelik a pikáns ízeket.
Az apróra vágott hagymát kevés zsíron üvegesre pároljuk, sózzuk, borsozzuk, majd hozzáöntünk 1 pohár fehérbort. Beletesszük a felkockázott húst. Kicsit pirítjuk, miközben felszeleteljük a zöldségféléket. Ha a hús egy kis bőrt kapott, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, és kb. 20 percig főzzük. A zöldségféléket a következő sorrendben adjuk hozzá: Zeller, zöldség, karalábé, fokhagyma, 10 perc múlva répa, gomba, zöldpaprika. Mindíg pótoljuk a főzővizet! Közben apróra vágjuk a zöldfűszereket, a citromból 1 szeletet hagyunk a díszítéshez, a többit belecsavarjuk.. Kevés őrölt paprikát adunk hozzá. Kóstoljuk! Ha a hús megpuhult, beletesszük a krumplit, és a zöldfűszereket. Eközben a tejszínből, tejfölből, és keményítőből habarást készítünk, amit a főzőlével kavarás mellett temperálunk. Ha a krumpli is megfőtt, hozzáadjuk a habarást, és készre főzzük. Tálalásnál újhagyma zöldjével, és karikára vágott citrommal, valamint valamelyik használt zöldfűszerrel díszítjuk.
Díszítéshez csak olyan hozzávalót használjunk, ami ételünkben is szerepel!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!