A tésztához:
A szószhoz:
A feltéthez:
Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben a cukorral. A liszthez adjuk a felfuttatott élesztőt, a sót, az olajat, a kaporlevelet és alaposan kidagasztjuk. Akkor jó, ha már nem csak az edény faláról válik le a tészta, hanem a kezünkről is.
Egy óra alatt meleg helyen, konyharuhával letakarva, a duplájára kelesztjük.
A tejfölben elkeverjük a sót, kaporlevelet, fokhagymakrémet.
A lilahagymát megtisztítjuk.
A tarját apróra kockázzuk.
Egy formát kikenünk margarinnal és megszórunk liszttel. A megkelt tésztát szépen belenyomkodjuk, hogy legyen egy kis pereme.
Megkenjük a tejfölös masszával.
Rákarikázzuk a lilahagymát.
Megszórjuk a tarja kockákkal.
200 fokra előmelegített sütőben, hőlégkeverésen 30 percig sütjük.
Melegen tálaljuk.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!