45 dkg liszt
12,5 dkg margarin,
7,5 dkg zsír
5 dkg porcukor
1,5 dkg élesztő
1 tojássárgája
0,5 dl tej (4,2 %-os), lehet tejszín is
1 dl víz, só
Töltelék:
------------
20 dkg darált mák
15 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
fél citrom héja
4 evőkanál mazsola
3 dl tej
1 evőkanál búzadara EZEKET ÖSSZEFŐZZÜK!!!
Lekenéshez: 1 db tojás
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd pihentetjük a hűtőben 20 percig. Utána kettévágjuk, és az egyik felét kinyújtjuk, a kihűlt máktöltelék felét szépen elsimítjuk, de nem teljesen a tészta végéig. Feltekerjük, és csigába hajtjuk a nagy sütőtepsi közepére.
A másik felét ugyanígy töltjük viszont a feltekerés után 10 db egyenlő részre felvágjuk, és a csiga köré felállítva körbe rakjuk.
Megszrkáljuk (hústűvel pl.), lekenjük 1 tojássárgájával, 1 óráig rajta hagyjuk, majd a tojás fehérjével is megkenjük-----én 8 óráig hűvösre tettem pihenni, és reggel sütöttem ki 180°C fokon 20-25 percig.
MEGJEGYZÉS: Én a mazsolát 0,5 dl forró natúr citromos fekete teába áztattam 10-20 percig.. Nagyon finom, és puha lett! :)
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!