12 dkg cukrozott citromhéj vagy kandirozott gyümölcs
2 tojás
20 dkg porcukor
1 vaníliáscukor
kávéskanál örölt fahéj
kávéskanál mézeskalács keverék
késhegyni sütöpor
23 dkg darált mandula
6 dkg örölt dió vagy mogyoró
egy citrom reszelt héja
kis kerek ostyalapok
12 dkg csokoládé
12 dkg vaj
12 dk cukrozott citromhéjat vagy kandirozott gyümölcsöt apróra felapritunk.Majd 2 tojást egy tálban 20 dkg porcukorral, 1 vaníliáscukorral, kávéskanál örölt fahéjjal, kávéskanál mézeskalács keverékkel és a felaprított citromhéjjal habosra keverjük.
Majd hozzáadunk késhegyni sütöport, 23 dkg darált mandulát és 6 dkg örölt diót vagy mogyorót.
Legvégül egy citrom reszelt héját.
Hütöbe tesszük kb.30 percre.
Ezután egy sütölapra egymás mellé rakunk kis kerek ostyalapokat / ezt lehet kapni Magyaroszágon és Ausztriában is / és erre nyomunk halmokat a pihentetett masszából, de ha nincs ostyakarikánk akkor sütöpapírra nyomunk egymás mellé kissé távolabb egymástól diónyi halmokat.
Manduladarabkákkal megtüzdeljük és elömelegített sütöben kb. 150 fokon 20 percig sütjük, és 5 percig szárítjuk.
Majd kihütjük és olvasztott csokoládéba mártjuk / 12 dkg vajat felolvasztunk és még a forró vajba beletördelünk 12 dkg csokoládét és addig keverjük míg egynemü masszát nem kapunk/ és apróra,vékonyra vágott narancshéjjal díszítjük.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!