A sütőt előmelegítjük 170 fokra, egy tepsit kibélelünk sütőpapírral.
A tésztához a tojásfehérjéket kemény habbá verjük egy csipetnyi sóval, majd apránként hozzáadagoljuk a kristálycukrot.
A tojások sárgáját óvatosan beleforgatjuk a habba.
Hozzákeverjük a sütőporral elkevert pudingport, utána az ételfestéket is.
Néhány perc alatt megsütjük, tűpróbával ellenőrizzük.
Közben leterítünk a konyhapultra egy száraz és egy nedves törlőkendőt, erre borítjuk a kisült piskótát, lehúzzuk róla a sütőpapírt, és a kendővel együtt feltekerjük.
Amíg hűl a tekercsünk, addig megfőzzük a pudingot, vízfürdőben egészen langyosra kihűtjük.
A zselatinra ráöntjük a vizet, majd a tűzhelyen éppen csak feloldjuk. Ezt is egészen langyosra hűtjük.
A tejszínt felverjük, belekeverjük a pudingot, a zselatint, valamint a csokoládéreszeléket ( reszelt citromhéjat is tehetünk bele ).
Óvatosan kitekerjük a piskótát, megkenjük a krémmel, ezt követően éppen hogy visszatekerjük.
A biztonság kedvéért én egy folpackkal kibélelt őzgerincformába tettem, hogy formásan dermedjen meg.
Jó néhány órára ( egy délutánra ) hűtőbe tesszük.
A mázat az utasításnak megfelelően elkészítjük, ráöntjük a formából kiborított sütinkre.