Hozzávalók:
30×40-es tepsihez:
· 50 dkg finomliszt
· 25 dkg margarin
· 10 dkg porcukor
· 2 dkg vaníliás cukor
· 1 cs. sütőpor
· 1 csipet só
· 1,5 dl tejföl vagy 2dl tej
· 2,5 dkg élesztő
· 1 db tojás sárgája
A töltelékhez:
· 40 dkg darált dió
· 2 citrom reszelt héja
· 60 dkg baracklekvár
A tetejére:
· 20 dkg étcsokoládé vagy tortabevonó
· 2 ek étolaj
· 3 cl tej vagy tejszín /felvágáskor a csoki nem törik annyira/
Elkészítés:
A tejfölt meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a tojás sárgáját és elkeverjük.
A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal. Hozzáadjuk a sütőport, sót, porcukrot, vaníliás cukrot és az élesztős tejfölt /vagy tejet/. Összegyúrjuk a tésztát, majd négy egyenlő részre osztjuk. Letakarva langyos helyen 40-50 percet kelesztjük.
A cipókból négy lapot nyújtunk a tepsink méretének megfelelően. A lapokat sorban megkenjük a lekvárral, megszórjuk a reszelt citromhéjjal és a darált dióval.
Előmelegített sütőben közepes lángon 25-30 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni.
A csokit gőz felett felolvasztjuk, elkeverjük az olajjal és a tejjel, bevonjuk vele a sütink tetejét. Tegyük a hűtőbe szeletelés előtt.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!