Hozzávalók:
• 1 kg karaj csont nélkül
• 3 szem burgonya
• 10 dkg reszelt trappista sajt
• 2 db tojás
• 25 dkg finomliszt
• só
• őrölt fehér bors
• étolaj
Elkészítése: A karajt leszeleteljük, kiklopfoljuk, sózzuk. A burgonyát megtisztítjuk, lereszeljük. A lisztből, tojásból, reszelt burgonyából kevés vízzel sűrű palacsinta tésztát keverünk. Beleforgatjuk a reszelt sajtot. Ízesítjük, sóval, borssal.. A karajszeleteket lisztezzük, a masszába forgatjuk és bő olajban közepes lángon kisütjük.
Csontleves Grizgalukával
Grizgaluska: 1 tojás kétfelé venni,a fehérjét felverni villával ajd elkeverni benne a sárgáját 1 csipet só 1 késhegynyi szódabikarbónával 10 teáskanál buzadarával jól elkeverni 15 percet állni hagyni,majd forró levesbe szaggatni pár percig főzni majd megforditani megint pár percig főzni.Tálalásig lefedve tartani.Lágy lesz a 10tk darától de nem szabad többet tenni bele persze ha 2 tojással készül akkor duplázni kell nagyon finom puha lesz,
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!